IDJ TV HD (IDJ Videos)

Објавио Ознаке: у




Za IDJ TV sam čuo još od samog početka otvaranja njihovog YouTube kanala. Svako vreme ima svoju muziku npr 80-e u ex YU su obelezile rock balade 90-e turbo folk i rep, 2000 dominira turbo folk, kraj 2000-ih se peva neki pop folk tipla Rada Manojlovic i Sasa Matic, da bi poslednjih 6 godina dominirao fazon mesavina folka, popa i repa, tu npr. spadaju remixi Cvije, Dare Bubamare, Djusa, Milene Ceranic...
Prave narodne muzike gotovo da više i nema, nešto što je pevao Cune, Šaban, Savo Radusinovih, Hasan Dudic.
Npr. moj omiljeni rock bend Riblja Corba se, upotrebicu najblazi moguci izraz, "komercijalizovao" otkad snima za City Records odnosno se prilagodio vremenu prešavši da snima za City (Pink). Ali ja ga i dalje volim jer mu je prvi album "Kost u grlu" zaista antologijski.
Žao mi je što nema kanala na kojem bi se mogle čuti Neverne bebe, Van Gogh, sestre Kovač. Ima ih možda na radio stanicama.
Što se tiče IDJ govorilo se čak da su pregledi kupljeni odnosno da je nemoguće da neko za mesec dana skupi 20 miliona pregleda za 1 pesmu. Muzika je odavno prestala da se kupuje, čak se više i ne downloaduje nego se sluša direktno sa YouTube-a.

15.11.2016 RTV Forum

Mislim da IDJ Videoa ne kupuje preglede, osim sto sponzorisu pesme pa tako kada gledate nesto drugo izlazi sa strane nova pesma tog i tog izvodjaca. Uostalom ne moze se meriti popularnost nekog pevaca kojeg znaju u svim zemljama ex yu i nekog sto je tek izbacio pesmu. IDJ ima dosta pregleda na vec popularne izvidjace, no kada udjete na njihov kanal pa pregledate ostale video snimke vidi se da pojedini imaju svega 20 - 30 hiljada. Takodje su mnogi nasi izvodjaci posegnuli da rade spotove kod njih jer se vode logikom da ce imati vise pregleda i bice popularniji ako izbace pesmu ili video na njihovom kanalu. A sto se tice same produkcije, posto znam neke ljude koji se bave slicnim poslom oni kazu da se spot snima u jednom dahu, jedna pesma jedna kamera, i tako 3,4 puta i gotovo a da se pritom najmanje ulaze na svetlo, sminku, pozicije kamera, statiste pa se nedostaci uklanjaju montazom, za koju opet kazu da je u neku ruku sasvim prosecna i nije nista spektakularno, ali se izvodjaci vode malom cenom. Zatim se dosta scena snima i na zelenom platnu (kola, devojke)i takvi spotovi su bukvalno najjeftiniji na trzistu. Za male pare ce imati kakvu - takvu da kazem profi produkciju, popularnost jer su na idj kanalu, oglase, hd spot. Dovoljno je uporediti neku drugu ozbiljnu firmu danas: C4D - Vedad Jasarevic, iliti SK produkciju (Sasa Kovacevic) koji imaju sopstvenu opremu, reportazni kombi, 4k kamere sa IDJ i razlika je uocljiva.
Sa druge strane podrzavam pokretanje jednog takvig kanala, publiku ce vec naci ako su je nasli kcn2, kcn3, dm sat, pink music, pink music 2, cmc, hayat music,hayat folk, ot valentino i slicni kanali. Ovo ce takodje biti i prvi HD muzicki kanal u Srbiji.

komentar korisnika haker na RTV Forumu, 15.11 2016.

Pa dosta domaćih izvođača prodaje pesme na ITunesu, na Deezer-u imam nalog i besplatno je slušanje, čak sam pravio plejlistu i neke ne tako poznate pesme nemaju, zato sam to batalio i okrenuo se YouTube-u gde sam napravio plejlistu. Vevo ima svoj kanal na YT kao i mnogi poznati svetski izvodjači. U Srbiji a i šire se koriste VIPPER kanali.
Npr. Vlado Georgiev je 2013. izdao album Daljina, a sa tog albuma je na YT okačio svega 2,3 pesme dok Sasa Kovacevic premijeru svake pesme ima na njegovom kanalu. Znam da je pre koju godinu dobio neku YouTube nagradu za njegov kanal.

15.11.2016. RTV Forum
Постави коментар

Back to Top